» So long

Bloggen har varit tom ett tag nu, och så kommer det dessvärre att vara. Jag vet inte hur länge, möjligtvis typ resten av året.
Jag tycker att det är fruktansvärt roligt att blogga - speciellt om favoritämnet skönhet! - och jag har fått grym respons från er (♥), men jag kan inte. För det första förstår jag att skolan kommer att ta för mycket tid och ork, det har jag märkt redan nu första veckan. Vi har inte ens börjat med hemuppgifter eller egentligen knappt ens riktiga lektioner, och ändå kan jag inte hålla ordning på bloggen. För det andra är det svårare än man kanske tror att komma på tre, fyra, fem inlägg per dag att publicera - och dessutom ska hinna tidsinställa för att de ska komma upp i ett jämnt flow över dagen. Att göra ett inlägg (dvs hitta ämne, fota, redigera bilder, skriva inlägg) tar runt fyrtio minuter. Det blir nästan tre timmar per dag och den tiden har jag inte nu i gymnasiet. Det är också svårare att komma på inlägg när jag måste för att hålla en bra uppdatering, än när jag kunde skriva så fort jag fick en idé, som på sommarlovet.
 
Jag kommer antagligen börja blogga igen, när jag har fått in lite rutiner, kommit igång med läxor och sånt, men jag är osäker på om det kan bli en (bra) blogg med 100 % skönhetsinlägg. Antagligen blir det mer av en vardagsblogg/dagbok med inslag av skönhet som tips, dagens makeup och så.
Blir det en sån blogg kan jag lova att länka den här, så ni som följer på bloglovin' kan få reda på när jag börjar skriva igen.
 
Vi hörs snart igen! ♥

» Glossy glossy

 
Vilket är ert favoritmärke inom läppglans? Mitt är Pierre René!

» Contouring - att forma sitt ansikte med smink

Något många glömmer när de lägger sin basmakeup är en teknik kallad "contouring" (jag vet inte vad man ska kalla den på svenska, hehe) som formar och definierar ansiktet. Då man gör detta använder man sig av en highlighter - antingen en foundation två, tre nyanser än sin egen hudton eller en skugga eller ett puder - och en kontrast till denna - till exempel en mörkare foundation eller solpuder eller bronzer eller en mörkare skugga - för att lyfta fram respektive skugga vissa områden.
Jag har ett ganska fyrkantigt/hjärtformat ansikte och contouring förändrar min ansiktsform rätt rejält.
 
Jag använder mig av M.A.C.s borste #168. 
 
 Färgerna blev knas på den undre bilden och det är därför jag ser så blek ut!
Här har jag applicerat en highlighter i mitten av pannan, över näsryggen, på kindbenen, på ögonbrynsbenet, vid amorbågen och mitt på hakan.
En brun skugga från MUS la jag på tinningarna, ner mot precis under kindbenen, vid käkbenet och på sidan av näsan.
Även lite rouge är lagd på nederdelen av kindbenen.
 
Det syns inte supertydligt på bild, men detta ger en illusion av att mitt ansikte (och näsrygg) är smalare, mina kinder är lite "bulligare" och hakan lite längre och finare formad.
 
Använder ni er av contouring?

» Oh happy days

Idag är det första dagen med schema! Börjar vid 8.30 med svenska, så jag antar att det är okej. Jag gillar språk och har lätt för det, så jag är inte heller alltför nervös för franskan idag heller :)
Det ska bli kul att träffa fler lärare, och lite andra elever, och se hur det är att gå en hel skoldag på Värmdö Gymnasium! :)
 
Dagens makeup är bara en enkel utsuddad eyeliner med lite skugga, men ni kanske vill se den på närmre håll ändå?
 

 

» Mitt hår

Ääääntligen ska jag sätta mig ner och skriva ett inlägg om mitt hår (eller tja, mer min hårfärg)! Jag fick några frågor om det i frågestunden och många kommenterar det så tänkte berätta lite om mitt blå hår. :)
 
 
Vilken färg använder du? 
- Jag använder Directions intensivtoning, i nyansen Lagoon Blue. Jag köper min på BlueFox men färgen finns även på Shock på Drottningengatan och på olika hemsidor!
 
Hur mycket räcker en burk färg till? 
- För mig räcker en burk precis. Mitt hår är lite längre än nyckelbenslängd och ganska tunt, så har du längre eller tjockare än så, köp två förpackningar!
 
 
 
Är det svårt att hålla blå färg? Dvs. tvättas det ur lätt? 
- Det blåa åker ur sjukt fort! Och som ni kan se på bilden ovan blir områden (till exempel topparna) grönaktiga efter ett par tvättar. Det finns heller ingen färgbomb som det gör till blont, lila, rött och brunt hår, så man får använda små knep för att i alla fall hålla färgen lite längre. Tvätta sällan och då snabbt i kallt vatten med en liten mängd schampo för färgat hår, undvik hårspray och andra produkter med alkohol, undvik starkt solljus, etc. etc. Vill man vara fin får man lida pin!
 
Tittar folk mycket när du är på t.ex. stan? 
- Ja. Det är sånt man får räkna med så fort man ser "annorlunda" ut. Mest är det äldre och barn som tittar, men de som är värst är vuxna, i åldern 35-55. De tittar liksom elakt på en. Barn tycker det är ashäftigt och jag har fått många positiva kommentarer från äldre. Men medelålderspersonerna är värst, de är mer dömande än tonåringar (som knappt verkar bry sig alls). De lär sina barn att inte stirra, men gör det själv!?
Nåja, det är inget som rör mig, egentligen. Stirrar någon brukar jag hälsa eller, om jag är med en kompis, högt kommentera att "folk är dumma som tror att de är diskreta när de stirrar, helt sjukt". Då är det de som får blickarna på sig! :)
 
Har du haft några andra extremfärger? 
- Jag har inte haft några andra lika klara, "konstiga" färger, men rött har jag haft, och lila. Det röda var en vanlig Schwarzkopf/Viva/whatever-färgning, och det lila en permanent från H&M! Den var dock väldigt mörk (speciellt efter andra färgningen då det blev färg på färg) så skulle inte räkna den som extremfärg!
Jag älskade (och älskar!) det lila men det blev alldeles vinrött till slut så jag blekte det och fastnade för blått. Funderar på att gå tillbaka till lila igen, fast aningens ljusare, och mer lila, istället för bordeaux haha!
 
  
Det röda var mycket klarare och ljusare i verkligheten! Gaaaamla webcambilder.
 
Sliter det mycket på håret? 
- Det blåa sliter inte då det är en toning och inte färgning, och jag har faktiskt märkt att mitt hår är både mjukare och vackrare direkt efter en toning. Dock sliter blekningen som behövs innan (även om jag är blond blekte jag då färgen fäster då - därför är det skitsvårt att få färgen att fastna i min blonda utväxt, men jag är för pank för att köpa blekning också heheh)! Rekommenderar Moods blekning i den ljusaste nyansen. Sliter minst av alla de jag testat, kliar inte, luktar inte och ger ett grymt resultat!
 
Från mörkvinrött till detta på en blekning. I like! 
 
Här är alla hårfärger jag haft! Vilken passar jag bäst i, tycker ni? Den ljusblonda är min naturliga. :)
  
 
 
Har ni fler frågor kan ni ställa dem i kommentarerna!

» M.A.C.: Svensk webbshop

 
Ni har väl inte missat att M.A.C. äntligen har öppnat upp sin nya, svenska webbshop? Den är fylld med fina skönhetsprodukter och det kliar verkligen i fingrarna. Synd att jag inte har några pengar just nu - eller så är det kanske lika bra, annars hade jag lätt gjort av med ett par hundra!
 
Kika in i shopen genom att klicka här.

» Vinn en personlig almanacka!

 
Just nu håller min favoritbloggerska EpicFaiil i en tävling där man kan vinna en egendesignad almanacka från PersonligAlmanacka.se. Jag har köpt en kalender från dem innan och jag måste bara säga att jag älskar allt med det! Både konceptet, priset och kvalitén är helt fantastiskt.
 
Kika in på hennes blogg nu och var med och tävla!
 
psst! Dessutom får man med en hälsning och autograf från Moa!

» Dagens makeup: First day of school

 
Det ska bli så oerhört skönt att få gå och lägga sig efter en dag som denna! Jag har börjat  gymnasiet, missat tre bussar på fem minuter, blivit erbjuden skjuts av en skäggig gubbe i en skruttig bil samt spenderat 40 minuter på löpbandet.
Sjukt mycket energi har gått åt, dags att ladda batterierna! Imorgon ska vi på studiebesök och även ha "lära-känna-övningar", spännande!? 
 
Hur har er dag varit?

» Old school inspo

 

» Back on track

Hej ♥ 
Jag vet att det har ekat tomt här, men jag har inte haft tid eller lust över för bloggen de absolut sista dagarna av sommarlovet. Jag har bara varit tvungen till att samla ihop alla tagg-snedstreck-ångest-tankar inför gymnasiet och förbereda mig för det (dvs. genom att spöa mina föräldrar och Fanny i Monopol, äta alldeles för mycket, färga håret och inte städa rummet) då jag börjar imorgon! Det är helt galet. Imorgon möter jag de människor jag ska umgås med dagligen de kommande tre åren! Eeeeeh galet. 
 
Nåväl, jag ska försöka bättra mig med bloggningen nu i alla fall. Dagens makeup kommer upp imorgon, plus ett inspoinlägg. På kvällen kan jag berätta lite om första skoldagen, om ni vill? :)
 
Puss.
 
Oldie-goldie.
 

» Träning är bra för utseendet!

Och nej, jag syftar inte på kroppens och midjans utseende, utan din hys!
 
Att träna (till exempel jogging) får igång din blodcirkulation, huden blir mjukare, och när svetten bryter fram rengörs dina porer. Skräp som ligger i porerna eller på hudens yta rinner ut och av (därför är det viktigt att inte ha smink när man tränar!), och gör din hy fräsch.
För att optimera din huds renhet, skölj efter träningen av ansiktssvetten med varmt vatten - hur frestande det än är att välja det kalla alternativet - noga. Detta öppnar porerna ännu mer, och du har en perfekt grund för en ansiktsmask. Låt sitta på enligt anvisningar, och ta sedan en lång, skön dusch medan du sköljer av masken.
 
 

» Dagens makeup: Natural glam

 
 
 
Jag har använt:

B.B.cream, Maybelline 
Flytande concealer, Apoliva 
Coverall kompaktpuder, Wet n Wild 
Bronzer, H&M 
Rouge, H&M 
Ögonbrynspenna, Fate of Flower 
Microshadow 'Muffin', Make Up Store 
Ögonskuggsduo, E.L.F. 
Flytande eyeliner, H&M
Lösögonfransar, Ebay 
Lash Stiletto Mascara, Maybelline New York 
Läppglans, Pierre René

» Fråga: Vilken B.B.cream är bäst?

Jag fick en fråga i min frågestund om vilken B.B.cream som är bäst. Jag har själv bara använt en, så jag tänkte helt enkelt skriva om den! Dumt att tipsa om något man aldrig testat. ;)
 
 
Maybellines Dream Fresh B.B.cream köpte jag på H&M för ca 100kr. Enligt Maybellines hemsida har B.B.creamen (B.B. står för Beauty Balm) 8 egenskaper i en tub:
  1. Suddar ut ojämnheter
  2. Ger lyster
  3. Jämnar ut hudtonen
  4. Återfuktar
  5. Gör huden mjuk
  6. Framhäver det fina i din hy
  7. Har SPF 30
  8. Innehåller 0 % oljor eller "tunga ingredienser"
 
Det här är en genomsnittlig grundkräm som absolut fungerar till vardags. Den täcker lite grann men definitivt inte lika mycket som en foundation (vilket heller inte är poängen), och sitter på hela dagen. Jag känner dock ett behov av att använda puder efteråt då den ibland har en tendens att göra huden blank. Den känns dock varken fet eller torr, utan lagom.
Det är viktigt att bara applicera ett tunt lager - jag råkade ta för mycket för någon vecka sen och fick ett breakout med finnar precis vid hårfästet. De har varit där sedan dess och trots behandling och rengöring kommer de nog vara kvar åtminstone veckan ut. I gengäld täcker B.B.creamen dock dem ganska bra för att vara en grundkräm.
Men alltså; för mycket av Maybellines B.B.cream = ett oljigt resultat och det ger i alla fall mig finnar!
 
Jag har inte använt något annat smink än B.B.cream, bilderna är tagna i samma ljus och har redigerats (ej retuscherats!) på exakt samma sätt.

» Tips mot finnar!

I kampen mot finnar finns det många vapen att ta till - några enklare än de andra. 
 
Ordentlig rengöring är A och O! Tvätta ansiktet noga morgon och kväll, och använd en toner/ansiktstvätt anpassat för din hudtyp.
 
Punktbehandling finns i många olika former såsom krämer, stift och, tja, mormorsknep. Använd inte tandkräm, hur ofta du än hört att det torkar ut finnar! Det förstör bara huden ännu mer då en del av ingredienserna i tandkräm definitivt inte är gjort för finnar, utan - just det - tänder. Investera istället i en bra produkt från till exempel Vichy.
 
 
Byt örngott oftare. Varje natt gnuggar du in svett, sminkrester, olja från hy och hår och massor av annat i dina örngott - och sover i alla bakterier! Inte konstigt att finnarna gror. Byt örngott åtminstone varannan vecka (att vända på kudden ger dig extra tid) så ska du se att acnen försvinner!
 
Använd mineralsmink. I motsats till vanligt smink täpper inte mineralerna till porerna och huden kan andas under ditt smink och ändå ge täckning. Du kan betala dyra pengar för t.ex. BareMinerals, eller hitta billigare alternativ på ebay.
Är du osäker på om mineralsmink är något för dig kan du beställa ett gratis provpaket här (du betalar endast för frakten!).
 
 
Vuxenacne är en annan sak än de finnar som uppkommer i tonåren. Lider du av vuxenacne kan du antingen besöka specialister för professionell behandling, men det finns även receptfria läkemedel på Apoteket. Jag kan tyvärr inte skriva så mycket om detta eller tipsa om några produkter då jag själv inte hunnit få det under mina 16 år på jorden. Har knappt några finnar överhuvudtaget, hahah!

» Dagens makeup: Shimmery Coral

 
 
Usch, skuggorna var en riktig besvikelse! Jag blötte ner #037, en starkt korallorange nyans, och försökte applicera den med en linerpensel. Men det blev inte alls bra! Pigmenten försvann och det blev lite "dagisglitter"-resultat. Jag är inte alls nöjd!
Dock kommer de nog funka bra som extra glitter vid t.ex. festsminkningar, att applicera på ögonskuggor i samma färg. Men som liner funkade det inte alls.
 ♥ ♥ ♥ ♥      1/5.

» Lanmei & Leishi mineralögonskuggor

 
 
 
Jag fick hem 30 st små mineralögonskuggor från märket Lanmei (på vissa burkar står det dock Leishi) igår, och visst är de fina? De verkar rejält pigmenterade och vissa har fint glitter i sig. Det ska bli superkul att prova dem! Tänk så snyggt - en färgad, glittrig gelliner!
 
Äger ni några mineralögonskuggor?

» E.L.F. Eyelid Primer

Jag vet att updaten har varit seg, men just nu passar jag på att njuta av sommarlovets sista dagar innan gymnasiet börjar på måndag. Dessutom har det varit stökigt hemma med omrenovering av kök = ingen el. Idag har jag dock en "ledig" dag, som ska ägnas åt bloggning och städning!
 


 
En primer används för att sminket ska sitta bättre, få bättre (klarare) färg och hålla hela dagen. Jag älskar min ögonlocksprimer från E.L.F.! Den kommer i fyra olika färger; Sheer (den ni ser på bilden), ChampagnePearl och Golden och ger även viss täckning. Inte lika mycket som en concealer, men tillräckligt för att reducera blodådrorna som ibland kan synas på ögonlocken.
Jag är helt beroende av min primer och det går inte en dag utan denna om jag har smink på ögonlocken, vare sig det är skugga, highlighter eller eyeliner. Med den här sitter det som berget, hela dagen! Dock är min i princip slut (det tog ett par månader, väl värt $1!), så bad min vän som just nu är i London att köpa med sig fler, hehe. Ett riktigt kap!
 
Appliceringen är enkel och sker snabbt genom att du applicerar krämformulan med den medföljande applikatorn - liknande ett läppglans - och jämnar sedan ut den med fingret. En liten klick räcker långt! Efter några sekunder, när primern torkat, kan du lägga på sminket.
 
Använder du någon primer när du sminkar dig?

» Basprodukter

Julia ställde den här frågan i min frågestundFör någon som sällan använder smink, vad skulle du tipsa om för bassmink/borstar/produkter att köpa? 
 
De viktigaste produkterna, enligt min åsikt, är bassmink, en neutral ögonskuggspalett, en prisvärd mascara och ett set med grundborstar för just de produkterna. Här har jag samlat ihop viktiga grundborstar, och här kan du se min privata samling!
 
Maybelline B.B.cream, WetnWild Coverall puder, H&M Rouge 'Tawny Rose', Aziza ögonskuggspalett, Maybelline Lash Stiletto Mascara.
 

Även en concealer kan vara värd att inhandla, men den jag har är nästan slut så det hade inte varit någon mening med att fota den ... Köp gärna en som har flera nyanser (mest känd är väl Make Up Stores All cover mix?) för att kunna täcka både finnar, mörka ringar och små blodådror.
En primer är ett plus, men inget måste.
 
Har man dessa fem produkter kan man få fram en hyfsad vardagssminkning på fem minuter, då det är mest fokus på grunden och en fin hy. Har man inte det ser vilken ögonmakeup som helst mycket sämre ut!
 
Vilka basprodukter äger du?

» Fråga på!

Alla som frågar något får en länkning. Jag svarar på frågorna i olika inlägg allt eftersom, de om mig i ett enskilt. :)
 
 

» Apotek Hjärtat: Apolosophy Makeup

Jag är så sugen på att prova Apolosophyserien, när det gäller deras makeup! Apolosophy är utvecklat av Apotek Hjärtat och är ett märke på smink och solskydd - det mesta till normalpris eller ännu lägre. En mascara kostar till exempel runt 119kr, ett rouge 139kr. De flesta tillbehör ligger under hundralappen vilket är ett grymt pris!
Jag har även googlat runt lite och bara hittat bra recensioner, vilket känns väldigt bra. Kanske ska köpa mig något ur linjen när nästa studiebidrag trillar in ...? Men jag ska ju spara till USA..!  Alla dessa val ...
 
Bilden kommer härifrån.
 
Äger ni något ur kollektionen? Skulle ni vilja ha något från Apolosophy?

» Transparent puder

Fick en fråga om jag kunde tipsa om transparent puder, så here it is.
 
 
Själv använder jag aldrig transparenta puder, det behövs ju inte med mitt mineralkit, och använder jag någon gång min B.B.cream behöver jag ett puder med täckning (vilket jag använder kan ni läsa om här).
Därför kan jag inte uttala mig om dessa specifika puder, men jag tänkte i alla fall tipsa om att budgetfavoriten E.L.F.  har två olika transparenta puder i sin studiokollektion.
 
Löspuder ca 60kr, kompaktdosa ca 38kr.
 
Då det mesta av E.L.F.s kollektioner är fruktansvärt prisvärt tvekar jag inte en sekund på att dessa puder ger bra täckning, fin matt yta och ett resultat som håller åtminstone i fem, sex timmar (ha med en dosa i väskan!).
 
Jag kommer definitivt att köpa en av dem när jag åker till USA i december, bara för att prova!

» Dagens makeup: Natural brown

En ganska naturlig, brun sotning blev det idag! Min mamma fyller år, så vi ska fira med presenter och kinamat. Gott! När fyller ni år?
 
 
Jag har använt:
 
Trefärgad concealer, vet ej vilket märke 
Mineralfoundation, -blush, och setting veil, IQ Natural 
Ögonlocksprimer, E.L.F. 
Microshadow 'Muffin', Make Up Store 
Microshadow 'Kakaw', Make Up Store 
Microshadow 'White', Make Up Store 
Lash Stiletto Volume & Length Mascara, Maybelline New York

» Komplementfärger

 
Blå ögon framhävs av:

röda toner, såsom brons, koppar och mörkt orange.
 
Gröna ögon framhävs av:

rödrosa toner, såsom magenta, lila och rött.
 
Bruna ögon framhävs:

Blålila toner, såsom lila, blått,  violett och indigo.
 
 
Vilken ögonfärg har du?

» Makeup första skoldagen

Idag mår jag mycket bättre, vet inte alls vad som flög mig hahah ... nåja!
 
Skolstarten närmar sig med språngsteg - jag börjar till exempel nästa måndag (så fram till dess lovar jag att ge er så mycket update jag bara kan!)! När börjar du skolan? 
 
Något många oroar sig för är hur man ska klä sig, hur man ha håret, hur man ska sminka sig första skoldagen. Mitt tips är - om du inte är van vid att leka med smink och vill ha en rejäl bomb redan första dagen - är att ha en neutral, solkysst bas med kanske en liten färgklick. Till exempel kan du sota ut en pigg färg tillsammans med en jordnära brun med lite lite skimmer, för en enkel men glad makeup.
 
 
 Allt hittas på makeupgeek.com för en billig peng.
 
Måla en eyelinervinge, använd en förlängande snarare än volymgivande mascara, dra på ett nudeläppstift  i valfri nyans och voilà, du är klar! Det går fort, ser inte överdrivet ut och kan bäras av alla.
Byt gärna ut den gröna mot en färg som matchar dina ögon. Vet du inte vilken det är? Lugn, det kommer att komma upp ett inlägg om det senare idag. :)

» Sjuk

Lyckades bli jättedupersjuk igårkväll, så kommer fokusera dagens energi på att bli helt frisk.

Vi hörs kanske ikväll, kram

» Dagens makeup: Peachy Orange

 
 
Jag har använt:

Trefärgad concealer, vet inte vilket märke 
Light Warm Loose Mineral Foundation, IQ Natural 
Sugar Plum Loose Mineral Blush, IQ Natural 
Setting Veil, IQ Natural 
Ögonlocksprimer, E.L.F. 
Microshadow 'White', Make Up Store 
Orange och rosaröd ögonskugga, E.L.F. 100 palette 
Flytande eyeliner, H&M 
Brun ögonbrynspenna, Fate of Flower 
Sweet Berry Gloss läppglans, Pierre René 
Lösögonfransar, ebay

» Läsarfråga: Vad är Glossybox?

 
GlossyBox är, enligt deras egen hemsida, "en omtalad prenumeration där du får hem en lyxig box med fem skönhetsprodukter varje månad. Den låter dig testa nya produkter och nya varumärken och förhoppningsvis hitta nya favoritprodukter! Det är ett kul sätt att vidga sina vyer i skönhetsvärlden och inte minst lite vardagslyx!", och jag måste hålla med. Det känns rätt lyxigt att få hem en snygg, rosa låda med sidenband och silkespapper hem, fylld med skönhetsprodukter som är så grymt kul att testa!
Ibland (de två senaste månaderna har varit så) finns det också ett tema i boxen, då lådan är specialdesignad. Superfint!
 
Tror att detta är min favoritbox någonsin. Superbra grejer (förutom drickan som smakade superäckligt hahah)!
 
Jag fick min GlossyBox-presentation i present, så för mig är ju det här gratis och eh, tja, det är grymt värt. En månad kostar 139:-, tre månader 417:-, sex månader (som jag har) 699:- och ett år 1 299:-. Jag tycker att det är ett helt acceptabelt pris - inte alltför sällan får man ju till och med originalstorlek på produkterna! När min prenumeration utgår efter augustiboxen, tror jag faktiskt att jag kommer att fortsätta min prenumeration.
 
Jag brukar även spara själva lådorna, både kartongerna och boxarna. Kartongerna funkar till förvaring, och det är superfint att ge födelsedagspresenter och julklappar i boxarna! Kommer definitivt att göra detta i jul. :)
 
 
 
Vad gör man då? Finns det ingen hake?
 
Förutom pengarna då, så finns det en grej till att göra. Jag vet dock inte om det är obligatoriskt, menmen. Det är att man recenserar produkterna man får! På GlossyBox-hemsidan kan man efter ca 1-2 veckor efter boxens utskick klicka sig in till några formulär med enkla frågor. Oftast är det bara svar där man ska fylla i hur nöjd man är med design, konsistens, doft, effekt etc på en skala 1-10. Inget ansträngande alltså!
Dessutom får man poäng, så kallade GlossyDots, varje gång man recenserar en produkt. När man sedan samlat ihop tillräckligt många dots får man en extra månads GlossyBox!  Tror att det tar fyra eller fem månader för att få tillräckligt många dots för en box.
 
 
Har ni några frågor så kommentera! 

» Ny design - tryck på F5!

 
 
Vad tycker ni? Jag är i alla fall sjukt nöjd! Det blev en koordinerad blogg med stilrent tema, stora bilder (precis som förut!) och tja, i princip exakt så som jag ville ha det!
Jag gillar den, gör ni?

» Hemmagjort

 
 
 
Snyggt va? Min eftermiddag har ägnats åt att sy en egen "hip pouch" - vet inte riktigt vad man ska kalla det på svenska, höftskynke kanske? - till mina borstar och penslar. Perfekt att ha när man sminkar andra personer på till exempel en teater, inför fest eller något annat tillfälle.
Skynket har plats för 12st borstar, plus en stor ficka där man kan ha desinficeringsspray (läs mer om det här), en puderdosa, mobilen eller tops.
 
Vad tycker ni, hiss/diss?

» 6 penselmåsten

Har du någonsin känt att du haft för många sminkborstar? Nej, det kan inte vara möjligt.
Men kanske att du inte vet vad du ska ha alla till? Eller är du kanske en nybörjare som behöver att bra startkit?
 

Återigen måste jag lovorda mitt fantastiska 140kronors-set från ebay. Det innehöll allt jag behövde och lite till - och här listar jag de sex borstar och penslar du bara måste ha på ditt sminkbord!
 
 
  1. Blendingborste. Används till att sudda ut ögonsminkningar - perfekt när man ska sota! #275
  2. Foundationpensel. Inga fingrar eller svampar här inte! Fingrarna kan tillsätta bakterier i ansiktet, och svampar odlar dem istället. Använd en pensel, det ger dessutom ett mycket jämnare resultat. #190
  3. Puder-/rougeborste. En stor, fluffig borste är perfekt för både puder och rouge - glöm bara inte att torka av dem ordentligt mellan pudret och blushern om du använder samma borste! #136
  4. Bronzerborste. En snedskuren, lite mindre, fluffig borste är perfekt att använda till s.k. "contouring", då man applicerar bronzers och highlights i ansiktet för att framhäva olika delar såsom kindbenen eller pannan. En guide till contouring hittar du [ här ]! #168
  5. Concealerpensel. Doppa aldrigaldrigaldrig dina fingrar i concealerburken - då härsknar den mycket fortare än nödvändigt. Använd en platt, liten pensel istället. Denna kan också användas som läppensel! #316
  6. Ögonskuggspensel. En vanlig, liten, mjuk pensel med rundad topp som helt enkelt används för att applicera ögonskugga. #231
 
Vilka borstar tycker du man bara måste ha?
 
Jag använder kopior av M.A.C.'s penslar som jag köpte på ebay. De har dock korrekt numrering. Du kan hitta liknande borstar i alla skönhetsbutiker och även vissa varuhus.
 

» Dagens makeup: Goldie

 

» Hudvård: Basrutin

 
Hur ser din hudvårdsrutin ut?

» Anatomicals Body Cleanser

 
Den här duschcrèmen fick jag hem i min senaste Glossybox! Den är från märket Anatomicals och designen är hur söt som helst! Den doftar starkt av rosor vilket jag såg som ett litet problem - dels är det inte min favoritdoft på skönhetsprodukter och dels för att det blev lite svårt att andas för mig med allergi för starka dofter. Men gillar man rosendoft så kan den här produkten nog definitivt bli en favorit!
Den kändes väldigt bra på kroppen, löddrar ordentligt och en liten klick räcker till hela kroppen. Man känner sig verkligen ren efteråt, så den får ändå 4,5/5 i betyg. Glossybox kan ju inte veta att jag inte gillar rosendoft!
 

» Tips mot finnar!

Tvätta ansiktet morgon och kväll
Detta är väldigt viktigt, du kan gärna ta nån form av rengöringsskum för att ta bort eventuella bakterier!
Ta kallt vatten för att få en fräsch hy!
 
- Gör en ansiktsmask
Gör en hemmagjord ansiktsmask och lägg några fina gurkor på ögonlocken, haha nejmen avokado är perfekt för huden! Du kan även köpa färdiga ansiktsmaskar på Ica t.ex.
 
- Gå utan smink 
Smink innehåller enormt mycket bakterier, varje gång du tar med borsten i produkten och sätter på ansiktet kommer nya bakterier. Bakterierna som finns i sminket kommer lätt upp i ansiktet!
 
- Använd finnmedel
Apoteket har bra produkter, testa Aco's cover stick, som både täcker och torkar ut för att få finnarna att försvinna!
 

 
- Gå utan smink
Huden behöver vila, och smink kan faktiskt göra acnen värre. Dessutom är du vacker utan smink! [ Tipsat av fleurpetit ]
 
Har ni egna tips mot finnar? Kommentera så kanske jag lägger till dem.
 
 

» Garnier BB cream

 
 
 
En produkt som just nu är väldigt populär är BB-cream, där "BB" står för Beauty Balm. BB-cream är en färgad fuktkräm som jämnar ut hudtonen och utgör en bra bas för din makeup. Lättare än en foundation men mer täckande än bara en fuktkräm!
För er som har fet hy har Garnier även en oljefri BB-cream.

» Body Shop Foaming Facial Wash

 

» färg: Ögonskugga

 
 
Skulle ni vilja se prover/swatches och en recension av den här ögonskuggan?

» Vardaglig och naturlig ögonmakeup

 
 
 
Superenkelt och naturligt. Passar perfekt som en vardaglig sminkning till ögonen. Detta är vad jag brukar göra på vardagen då jag vill få in lite mer färg i sminkningen! Satte inte på mig mascara då jag ville att färgerna skulle visas istället för fransarna.
 
Jag använde mig av E.L.F's everyday palette som du kan hitta HÄRDock är den slutsåld just nu..
 
 
 

» E.L.F. Basics

Mycket E.L.F. idag!
 
 
Hur bra basgrejer är inte dessa?! Ansikts- och ögonlocksprimer (mineralutgåva, yay!), punktbehandling av finnar och påsar under ögonen, fuktstift, borstschampo och ett stilrent borstställ - definitivt de grejer jag kommer att plocka med mig hem från min USA-resa i december!
Trots att E.L.F. har grymt mycket bra smink kommer det nog inte bli särskilt mycket att ta med hem då jag beställde så mycket från ebay för bara ett tag sen! Men vi får se, det är för tidigt för att säga något om det nu.
 
Är det någon produkt från EyesLipsFace [ länk till hemsidan! ] som ni vill att jag ska köpa, testa och recensera när jag är där?

» Dagens makeup: Romantic Rose

 
En ljus och neutral makeup denna varma sommardag!
Till den här looken har jag (förutom till ögonbrynen) förresten bara använt borstsetet från ebay! Borträknat ett strå från rougeborsten lossnade inga hår överhuvudtaget, och jag är supernöjd med kvalitet. Väl värt sina 140kr!
Synd bara att jag inte kunde använda mitt mineralsmink då borstarna inte var tillräckligt kompakta, och därför inte få full täckning av ärr, leverfläckar och fräknar. Nåja! Det beror ju även på mitt smink ...
 
Vad tycker ni om makeupen?

» E.L.F. Gem Collection

 
Nödvändigheter för den glammige eller söta prydnader för skönhetsfantasten?

Det måste erkännas att kollektionen är lite tilltalande med sina glittrande strasstenar, även om det inte är något jag kommer att köpa själv. Men visst skulle det kännas en aning lyxigare att plocka ögonbrynen med en strasspincett?
 
Produkterna finns i tre olika färger (blå, lila och rosa) och blir dina för några enstaka dollar styck [ här ].
 


» Nourishing Miracle Oil från Lee Stafford

 
Den här håroljan är verkligen, precis som den utlovar, en mirakelprodukt!
 
 Tryck ut en liten mängd olja i handen och värm genom att gnugga händerna mot varandra. Applicera från hårlängderna till topparna, men undvik hårbotten! Då kan håret se fett ut.
Ta hellre för lite än för mycket olja - du kan alltid lägga till, men inte ta bort!
Massera in produkten ordentligt i håret.
 
Mitt annars yviga hår får en fin, frisk glans och ska jag vara ärlig tror jag aldrig att mitt sönderblekta och färgslitna hår varit så mjukt och följsamt. Dock luktar oljan herrparfym vilket sätter sig i håret - en liten nackdel, men värt det!

» Get the look!

B.B.-cream / Puder / Rouge / Ögonbrynspenna / Ögonskuggspalett / Eyeliner / Lösögonfransar / Läppstift
Värde: 584kr.
 

Den här looken är snygg både till vardags och fest - vill man kan man dra på en kajal och få ögonsminket ännu rockigare!
Med detta bidrag är jag med och tävlar i Lykotävlingen som anordnas mellan bloggarna
 
Vad tycker ni om sminkningen? Vill ni ha fler "Get the look"-inlägg?

» Vinnaren av tävlingen är utlottad!

Vinnaren blev som bloggar på Mega Cupcake Life, grattis!
 
Maila mig på [email protected] för att få rabattkoden.
 
 

» Läsarfråga: Vad gör man åt frissigt hår?

 
När håret blir uttorkat (till exempel av den kalla luften på vintern) blir det lätt frissigt, torrt och yvigt. Inget drömhår direkt, och dessutom är det svårt att styla!
Så vad gör man åt det? Här kommer några tips för att både förebygga och reparera redan skadat hår.
 
  • Undvik stylingverktyg. Värme torkar ut, så låt platt- eller locktången ligga ett tag. Kör hårfönen på låg temperatur. Måste du använda värmeverktyg ha i ett bra värmeskydd.
  • Klipp håret ofta. Torrt hår är skört och delar sig lätt, därför kan det vara en bra idé att klippa topparna så fort du känner att de är torra.
  • Klor torkar ut. Simmar du i simhall så ha håret instoppat i en mössa. Vill du inte det så skölj i alla fall ur håret ordentligt med vanligt vatten både före och efter badet.
  • Inpackning. Använd en bra inpackning anpassad för torrt hår minst en gång i veckan men gärna oftare.
  • Hårserum. Hårserum är det snabbaste sättet för att få ett frissigt hår mjukt och följsamt. Serum är väldigt drygt så det brukar räcka med en klick i storlek av en ärta. Värm mellan händerna, applicera i topparna och sedan gradvis uppåt. Undvik hårbotten då det får ditt hår att se fett ut.
  • Olivolja. I nödfall kan du försöka lindra håret med lite olivolja. Använd på samma sätt som ett hårserum! Applicera i handdukstorkat hår.
 
Vad brukar du göra åt ditt frissiga hår?

» Vinnaren dras kl. 15:00!

Klicka här för att komma till tävlingsinlägget!

» Resultat: IQ Natural Mineralmakeup

 
På den här bilden är jag osminkad (håret är även det ofixat), för att ha en "före-bild". Som ni ser har jag inga finnar, men min hy är lite rödflammig, jag har ärr här och där och har mörka partier vid ögonen.
 
 
På vänstra bilden har jag bara lagt en bas, på höra även ögonskuggor (också från kitet!) och mascara.
Som ni ser gjorde sminket en sjukt stor skillnad, och jag är jättenöjd! Min hudton blev jämnare, mitt ansikte ser smalare ut och hyn har en väldigt fin lyster! Jag ser dessutom mycket friskare ut då jag inte är lika blek och rödflammig.
 
Vad tycker ni om resultatet?
 
Bilderna är tagna på exakt samma ställe med exakt samma ljus, och jag har redigerat dem precis likadant (knappt alls). Det ni ser är alltså inte retuscherat!

» Läsartips: Hemmagjord skrubb

Det här tipset har skickats in av Lilly! Hennes blogg hittar ni här.
 
Ingredienser:

3 msk socker 
2-3 tsk olivolja 
1 tsk honung
 
Blanda allt i en skål tills det blir en jämn smet. Applicera på antingen kropp eller ansikte och skrubba (använd gärna skrubbhandskar!). Tänk på att vara försiktig när du skrubbar ansiktet.

 
OBS! Det här tipset är inskickat av en läsare och Beauty For Life kan inte garantera att det fungerar som utlovat.

» "Äkta" M.A.C.-penslar från ebay

Säljaren skrev till mig att detta var äkta M.A.C.-borstar, men dels var priset alldeles för lågt för att vara det, och dels är produkten borttagen av ebay (antagligen av detta skäl). Man får tro vad man vill!

UPDATE: Jag skulle tro att [ detta ] 15pcs-setet är liknande mitt!
 
£13,9 (ca 139kr) gav jag för dessa 12 borstar och penslar med fodral, väldigt bra pris även om det inte är äkta M.A.C! Kvalitén är också helt okej, och det gör ju inget att det är en liten fin logga på rätt ställe, hehe.
 
Jag ska fixa en sminkning till er där jag bara använder dessa borstar, men det får bli om några dagar! Ikväll åker jag nämligen på kryssning - men var lugn! Jag har fixat tidsinställda till er. :)
 
 
  • #190 Foundationborste
  • #168 Snedskuren konturborste (till till exempel bronzer eller solpuder!)
  • #187 Duofiberborste till puder
  • #136 Puder-/rougeborste
 
  • #231 Ögonskuggspensel
  • #263 Gelliner-/ögonbrynspensel
  • #219 Sotningspensel
  • #209 Eyelinerpensel (dock väldigt tjock!)
 
  • #214 Sotnings- och blendingpensel
  • #316 Läppensel
  • #275 Snedskuren sotnings- och blendingpensel
  • #212 Definieringspensel
Fodralet tyckte jag faktiskt om - snyggt och lätt att bära med sig. Grymt för att vara ett lågbudgetalternativ!
 

Vill ni ha en närmare genomgång på någon pensel (eller flera stycken) så kommentera!