» Vanliga frågor om hår

 
 
Trött på livlöst, torrt, skadat hår? Har du kanske färgat det för mycket, blekt det för många gånger eller helt enkelt skapats med sämre hårgener? Lugn, här får du svar på några av de vanligaste frågorna inom hår.


FRÅGA: Hur många gånger i veckan borde man tvätta håret?
SVAR: Inte mer än två gånger i veckan, om du använder ett vanligt, löddrande schampo.
Alla löddrande schampon är gjorda av starka kemikalier som faktiskt tar bort hårets naturliga lyster, fukt, glans, färg och elasticitet - så ju mer sällan du använder dem, desto bättre! Schampon skapades för att rengöra, inte stärka, hår. Varje gång du löddrar hårbottnen, rånar du ditt hår på sina naturliga essentiella oljor - och som svar ersätts de skyndsamt, vilket resulterar i en oljig eller fet hårbotten och torrt hår eftersom det aldrig hinner återhämta sig.
Icke-löddrande, rengörande balsam däremot - som de från WEN - kan du använda varje dag. Ju oftare desto bättre, till och med! De fungerar som fuktgivare.
 
 
 
FRÅGA: Är torrschampo effektivt för att hålla håret fräscht mellan tvättar?
SVAR: Ja. Torrschampo funkar absolut, var bara noga med att kolla ingredienserna.
Torrschampo är helt okej att använda, men det ger inte ditt hår några fördelar. Kolla också på innehållsförteckningen och säkerställ att produkten inte är fullproppad med alkohol eller proteiner som torkar ut ditt hår ännu mer.
 
FRÅGA: Hur ofta ska man klippa sig?
SVAR: Klipp dig så fort du får torra hårtoppar.
Klipp håret innan de kluvna topparna kommer. Så fort du har kluvna toppar kommer ditt hår att fortsätta förstöras. Dina toppar blir märkbart torra ungefär var sjätte vecka.
 
FRÅGA: Finns det något man kan göra åt torrt, fint och/eller strävt hår?
SVAR: Alla dessa tre problem kan lösas med essentiella oljor.
När du applicerar essentiella oljor i din hårbotten på kvällen och sen rengör, sköljer och omapplicerar på morgonen, stimulerar du din hårbotten till att producera friskare, tjockare och glansigare hår. Om du har strävt hår, kan oljor även lena ditt hår.
 
FRÅGA: Är dyrare märkesprodukter bättre för ditt hår än budgetalternativen?
SVAR: Inte alltid. Det är viktigare att kolla på produktens innehållsförteckning än prislapp.
Det finns en anledning till att alla schampoflaskor på hyllorna skriker ut ordet "protein" som ingrediens. Proteiner bygger upp håret och rekonstruerar det. Ju dyrare produkt, ju mer protein brukar det finnas i - bra för hårväxten, eller hur? Men om du redan har torrt och skört hår gör proteinet det ännu torrare vilket leder till ännu värre skador.
 
[ Källa ]


Sanna Widman
22 Juli, 2013 - 19:12 / BLOGG: http://sannawidman.se

SVAR:
Åh tack dsm, superfin blogg här med :)
Åh gott var det (:

Ellen
22 Juli, 2013 - 22:32 / BLOGG: http://lilomilo.blogg.se

fin blogg du har!

Svar: Vi är tre stycken, men tack! ♥
beautyforlife.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?
Trackback