» Vilka sminkborstar används till vad?

 
Ute på marknaden finns det idag massvis med olika sorters penslar och borstar till smink. Men vad är de bra för? Och behöver man verkligen en av varje?
 
Fingrar och handflator kan användas till mycket, men tänk på att det är mer hygieniskt att använda penslar och borstar!
Jag har dock tagit fram de fem borstar jag använder mest - och detta är också de enda du egentligen behöver. Självklart kan du göra mer av dina sminkningar med flera olika borstar, men för nybörjaren duger dessa:
 
 
  1. Puderborste. En ganska stor, fluffig borste med långt skaft. Grym i djurhår men fungerar absolut i syntet. Denna använder du till puder, men om det kniper kan du även använda den till rouge, bronzer och puderfoundation. Det finns dock speciella borstar till det också!
  2. Ögonskuggspensel. Kompakt, kort och något avrundad pensel med långt skaft. Används för att lägga ögonskugga eller highlight. Bra att ha flera om man gillar att experimentera med färger och inte orkar tvätta av den noga efter varje färg!
  3. Snedskuren pensel. Hårda strån, långt skaft. Används till ögonbrynsskugga och gelliner. Kräver lite teknik för eyelinern men lyckas man blir det sjukt snyggt!
  4. Blenderborste. Mjuka och fluffiga strån med tydlig avrundning. En sådan här behövs till suddning av ögonmakeup för att smälta ihop färger och highlights.
  5. Ögonbrynsborste/ögonfranskam. Två i ett! Borsta ögonbrynen till en snygg form med ena sidan, undvik mascaraklumpar med den andra.
 
Tips! Vill du köpa in borstar, men har lite ont om pengar? Budgetmärket BeautyNeeds (finns på bl.a. Coop) har grymma penslar till ett lågt pris! Även Kicks egna borstar är bra. Annars är självklart ebay ett hett tips, men det tar ett tag att få hem grejerna då!Kommentera inlägget här:


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?
Trackback