» Mineralkit från IQ Natural

Dessa fina produkter + fem små penslar och en kabukiborste fick jag i det ena paketet! Från IQ Naturals, $10.97 (strax över 70kr).
 

Uppifrån och ner, vänster till höger:
  • Hydrate Setting Mist - den här sprayen appliceras sist för att ge lyster och fixera sminket.
  • Premium Loose Eyeshadow - nyans Soft Brown 
  • Premium Loose Eyeshadow - nyans Honey 
  • Premium Blush - nyans Sugar Plum 
  • Loose Finishing Powder - setting veil
  • Premium Loose Eyeshadow - glittrig, nyans Cocoa 
  • Loose Mineral Foundation - nyans Medium Tan 
  • Multi-Tasking Powder - nyans Dark Bisque 
  • Foundation - nyans Light Warm 
  • Premium Face Color - nyans Warmth

Är det någon produkt ni vill veta mer om så kommentera! Imorgon får ni se en makeup gjord med dessa produkter och M.A.C.-borstarna jag fick i paket #2!

» Ebay

Ledsen för dålig uppdatering, men för tillfället står jag (Rebecka) för bloggen själv. Nora kan tyvärr inte fortsätta då hon inte har tid, väldigt synd men jag är på jakt efter nya! Är du intresserad så maila mig på [email protected].
 
Idag fick jag i alla fall hem två av mina tre ebaypaket, så det kommer att komma upp bilder lite senare och även recensioner imorgon eller under veckan!
 
Detta fanns i ett av paketen ... ♥
 
UPDATE: Självklart var det Monsters University jag var och såg, bra gissat Carro!

» Dagens makeup: Biopremiär

 
 
Idag ska jag på biopremiär! Kan ni gissa vilken film jag ska se? Min sminkning innehåller färgerna från huvudrollerna, och jag kan säga att det är en uppföljare från en gammal men känd Pixarfilm.
 
Vilken film tror ni jag ska se? De som gissar rätt får en länkning! :)

» Läsartips: Hemmagjord hårinpackning

Det här tipset har vi fått in av Emma, vars blogg ni hittar [ här ]!
 
 
Ingredienser:
 
1 stor matsked kokosolja 
1/2 mango
1 stor deciliter turkisk yoghurt
1 banan
 
Skala och hacka mangon till så små bitar som möjligt. Häll sedan i resten och blanda med en mixer/elvisp. Kleta in i fuktigt hår, även hårbotten, och låt sitta i minst 15 minuter. 
 
OBS!
 
Bananen är i princip omöjlig att tvätta ur så den kan skippas. Låter man dock håret torka efteråt trillar all banan bort lätt när man borstar det. 
 
 
Och här är bilder på hennes nytvättade hår direkt efter inpackningen!
 
Vill ni läsa hela Emmas inlägg hittar ni det [ här ] och hennes recension av inpackningen [ här ].
 
obs! BeautyForLife har inte testat inpackningen och kan inte garantera att den fungerar. Tänk på att olika metoder och produkter reagerar olika på olika hår. Funkar den för Emma kanske den funkar för dig!
 

» Sneak peek: Glossybox juli månad

 
 

» Är du intresserad av skönhet, smink och bloggar?

 

» Dagens makeup: Eyeliner Wing

 
 
Jag har använt:

Maybelline B.B.cream
Trefärgad concealer
Wet n Wild CoverAll Pressed Powder
H&M Blusher, nyans Bronzer
H&M Blusher, nyans Tawny Rose
E.L.F. Eyelid Primer
Fate of Flower Ögonbrynspenna, nyans Brown
Make Up Store Microshadow, nyans Muffin
H&M Liquid Eyeliner
Ebay Wisp-lösögonfransar

» Melted Chocolate

 
Den här ansiktsmasken från Montagne Jeunesse är både billig, väldoftande och effektiv! Att den dessutom bara innehåller naturliga produkter (kakao, apelsin, E-vitamin, medelhavslera och vanilj) är ett stort plus - för vem vill ha massa kemikalier i ansiktet? Dock kan även naturliga ingredienser skapa irritation - skölj av direkt om du upplever obehag!
Masken har även en häftig egenskap - den värms upp vid applicering, helt av sig själv! Det ger en behaglig spakänsla och gör att det ännu mer påminner om smält choklad. Doften är helt underbar och det är riktigt frestande att smaka, haha.
 
Resultatet (skrubba gärna huden innan du applicerar masken!) blir en silkeslen, återfuktad hud.
 
Ca 10-20kr i de flesta butiker såsom Coop, Ica, etc.
 

Brukar ni använda ansiktsmasker?

» Wet n Wild CoverAll Pressed Powder

 
CoverAll från Wet n Wild är ett kompaktpuder i perfekt storlek att både ha hemma eller i väskan. Finns i åtta nyanser från Fair till Deep tanMedium är nyans #5.
CoverAll har en fin formula som varken känns fet eller torr, och extremt bra täckning för att vara från ett lågprismärke (en förpackning = ca 69kr)! Använd pudret för en perfekt porslinhy över din foundation eller dagkräm.
 
Har ni några produkter från Wet n Wild?

» Ni har väl inte glömt ...?

Tävlingen där ni kan vinna en rabatt för lösögonfransar, på hela 60 %?
 

Klicka på bilden!

» Hygien när man delar smink

 
SVAR: Åh, hygienen när det gäller smink (speciellt om man, som här, delar!) är så viktig!! Det finns självklart snabba lösningar, men kom ihåg:
  • dela aldrig mascara eller kajal som du lägger i vattenlinjen med någon annan. Infektioner sprids lätt via ögonen!
  • använd penslar för att applicera ögonskugga, läppstift, läppglans, rubbet! Pilla inte med fingrarna och ha aldrig produkten direkt i ansiktet (till exempel läppstift) för att undvika infektioner.
 
Det man kan göra är att desinficera (dvs döda alla bakterier) penslar och makeup varje gång du ska använda det på någon annan person, eller är färdig för dagen.
Alsolsprit går att köpa på Apoteket eller i vanliga butiker och det funkar jättebra. Häll över i en liten sprayflaska och ha hushållspapper till hands när du sminkar.
 
Sprayflaskan är tömd och rengjord men innehöll tidigare en extremt dålig volymspray jag fick i junis Glossybox.
 
Sen tar du helt enkelt och sprayar på penseln efter varje användning (dvs person eller produkt), gnider försiktigt med hushållspapperet och torkar sedan av.
Gör även detta med ögonskuggor, läppstift (där kan du också skära av översta biten), kakeyeliner och kajal.
Detta kan du självklart också göra även om du bara sminkat dig själv - inget fel med att snabbt döda bakterier!
 
ps! Luktar ditt puder, puderfoundation, bronzer eller rouge illa? Det beror antagligen på bakterier. Spraya med desinficeringsmedel och "lyft" sedan bort det översta lagret med en bit hushållspapper. Upprepa tills produkten är fräsch igen - eller släng den.

» Pink Glitter

 
De här snygga naglarna gjorde jag igår. De är super enkla att göra! Jag döpte dem till "Pink Glitter", eftersom det är ett rosa underlack och glitter ovanpå. Vad tycker ni om nageldesignen?
 
 
Detta är nagellacken jag använde. Till vänster: Mavala "Osaka nr.6" Till höger: Mavala "Sparkling Silver nr.229".
Jag använde bas&topplack också. Dessa naglarna är hur snygga som helst till en fin kväll, eller en vanlig dag!
Jag köpte mina Mavala nagellack på Kicks, det var något slags erbjudande så man fick 2 för 70kr.

» Ögonbrynsguide

Det viktigaste när man plockar sina ögonbryn, är att hitta sin naturliga form. Alla kan inte få den "perfekta" måsvingen - vissa har ingen båge alls, vissa har som ett uppochnervänt "v". Det är bara att acceptera att vi alla ser olika ut!
Den ögonbrynsform vi naturligt har är också den som man oftast passar bäst i. Ögonbrynen formar ansiktet mer än man kanske tror!
 
Så här ser mina ögonbryn ut, osminkade, oborstade och aningens oplockade.
 

Som ni ser har jag en ganska tydlig båge - och det är helt enkelt bara att följa den! Borsta håren uppåt, plocka stråna som är under din form och fyll sedan i.
 
Så här ser de ut när de är borstade och ifyllda! De behöver dock fortfarande plockas, haha.
Ser ni att formen är lika, bara tydligare och med skarpare kanter? Det är precis det du vill eftersträva!
 
Det finns även en enkel metod för att se att man får sin båge "rätt" (ibland kan man flytta den genom att borsta brynet) - använd en linjal eller din ögonbrynspenna!
 
 
Ögonbrynet ska börja i linje med inre ögonvrån, som i sin tur brukar ligga parallellt med näsvingens yttre kant.
Bågen ska vara där en rak linje, från näsvingen genom yttre kanten på iris, skulle ha slutat.
Brynet bör sluta snett upp från yttre ögonvrån (även här från näsvingen). Har du inte tillräckligt långa ögonbryn, måla!
 
Var den här guiden till hjälp?

» Svar från frågestunden!

Kan ni visa hur man bäst fixar ögonbrynen? Absolut, men det är lättare att visa i en tutorial! Ska försöka få upp en sån idag eller imorgon. :)
 
Vad är det för skillnad på kajal, kôhl och eyeliner? Kajalpennor och kôhlpennor är i princip samma sak, fast kôhl brukar vara mjukare. Vissa föredrar, vissa kajal. Hitta din favorit! Kôhl kan vara lättare att sudda. Eyeliner finns i flytande form eller gelform - ibland kakform men det börjar bli ovanligt (kôhl och kajal är alltid pennor!) och används för att skapa skarpa linjer eller mönster, till exempel den klassiska "vingen".
 
Vart ska rouge och bronzer sitta? Först och främst: kom ihåg att rouge ska ge färg medan bronzern skapar konturer och formar. Lägg bronzern överallt där du vill ha mer "insjunkenhet". Du kan förändra ditt ansikte rejält! Vill du istället lyfta fram, lägg en highlighter!
 
Förhoppningsvis tydlig bild. Rosa = rouge, brun/beige = bronzer, vit = highlighter
 
Bronzern kommer här att få panna, kinder och käkben att se smalare ut eftersom det är markerat på sidorna (man ska ju dock sudda bättre såklart!). Även en liten grop i hakan kommer kunna antydas, och när näsryggens sidor blir mörkare kommer näsan att se smalare ut. Highlightern däremot för ögonbrynsben, kindben, näsrygg och panna att sticka ut och ge ansiktet finare proportioner. Highlightern vid amorbågen gör att läpparna ser fylligare ut!
 
Tips på skönhetsbloggar? Vår, såklart!! Länkar: [ Linda Hallberg ], [ I make you smile ], [ Linn Ahlborg ].
 
Kan man ha sotning på ögonen fast man har blont hår? Självklart! En missuppfattning många har är att sotning innebär svart, mörkt och emo - men faktiskt så är alla "suddade" sminkningar sotningar! Så absolut kan man ha det, men kanske i andra färger än svart då det kan ge ett för hårt intryck. Silver, grå eller brun kanske? Eller varför inte någon rolig färg, t.ex. lila?
 
Tre icke-svarta sotningar jag gjort.

» Vinn 60 % rabatt!

 
Minns ni MinBeauty.se som vi tidigare samarbetat med? Då delade vi ut en gratis rabattkod värt 15 % i deras webbshop - nu har ni chansen att få lösögonfransar för ett ännu billigare pris! Med 60 % av priset avdraget kostar ett par lösögonfransar mindre än 28kr - två par ca 55kr, osv. Det är ju sjukt billigt!
 
Gör såhär för att tävla:
 
Vinnaren kommer att lottas fram fredagen den 2 augusti. Du får en lott genom att helt enkelt kommentera det här inlägget.
För större vinstchans:

Alt. 1:
Skriv om tävlingen på din blogg och länka till det här inlägget och MinBeauty.se. Om du vill får du gärna använda bilden ovan. Länka till ditt inlägg i kommentaren till det här inlägget. (1 extra lott per inlägg)
Alt. 2: Skicka in en pictorial eller videotutorial till oss på [email protected] där du gör en sminkning och använder dig utav lösögonfransar. Glöm inte att skriva vilket namn du använde när du anmälde dig till tävlingen. (1 extra lott per pictorial/tutorial)
Alt. 3: Få åtminstone två vänner att delta i tävlingen. (Glöm inte att de måste nämna dig i sina tävlingskommentarer!) (1 extra lott för var 2 vänner som anmäler sig)
 

Lycka till! ♥

» Ni är bäst!!!

Skärmdump tagen ca 20.40, nu är vi uppe i ännu mer!
 
Det här är helt galet, ingen av oss kan fatta det haha. På bara sju dagar  har vi fått upp antalet unika besökare på en dag till 100 stycken, utan att använda oss av spamsidor, Synas, bloggtrafik.nu eller något annat fusk. Vi är så glada!!
 
Tack så himla mycket allihop, ni är bäst. ♥
 

Vi vill fira den här vinsten (vårt mål för typ den första månaden var 100 besökare) med att sätta upp en tävling för er, så håll utkik imorgon! :D
 
Hur hittade alla ni till vår lilla blogg?

» Frånvarande

Hej!
 

Rebecka här, den blåhåriga muppen som mest bloggar om smink! Jag tänkte bara kika in och säga att uppdateringen från min sida kanske kommer att vara lite låg de kommande dagarna då jag har släktingar uppe och vill vara social med dem. Jag kommer att uppdatera, men kanske inte lika mycket som jag brukar!
 
Jag har dock sagt till Nora och hon ska hugga i för oss båda :)
 
Har även börjat på en ny design, har ni några förslag på hur den ska se ut?
 
 

» Helgens blogg!

Jag tänkte köra "Helgens blogg". Vinnaren visas på måndag :)
Hur du deltar: Skriv din blogg och en motivering till varför du vill vinna!
Man vinner en länk, jag hoppas ni kommer tycka detta är kul! ;)
Större chans att vinna:
Lägg upp på din blogg "jag är med och tävlar på beautyforlife.blogg.se om att bli helgens blogg". Glöm inte att länka oss! Då får du 2 lotter istället för 1. Om du vill få 2 lotter ska du även lägga upp den här bilden i inlägget:
 
 
Ni kan även tipsa om en annans blogg och skriva om den!
Lycka till! ♥
 

» Dagens makeup: Black and Gold

 
 
Risiga bilder, sorry för det.
 
Hiss/diss? Vad tycker ni?
Jag har använt:
Maybelline B.B.cream
Trefärgad concealer, okänt märke
Wet n Wild Natural Blend Pressed Powder
H&M Blusher, nyans Tawny Rose
Fate of Flower Ögonbrynspenna, nyans Brown
E.L.F. Eyelid Primer
MakeUp Store Microshadow, nyans Muffin
Make Up Store Ögonskugga/highlighter, vit
E.L.F. Eheshadow Duo, Guld
Viva La Diva Kajalpenna
Ebay "Wisp" Lösögonfransar [ Länk ]
Claudia Läppstift

» Få längre hår och naglar på en månad!

Har du tunna, sköra naglar som aldrig vill växa sig långa?
Kort, tunt eller slitet hår?
Då är det här produkten för dig!
 
 
Silicatabletter innehåller zink, biotin, tångpulver, öljäst och åkerfräkenpulver och är därför ett naturligt kosttillskott utformat för hud, hår och naglar.
Burken på bilden kostar knappt 50kronorIca, och innehåller 50 doser à 3 tabletter = 150 tabletter. Det finns inte mycket billigare sorter, men mycket dyrare. I stort sett innehåller de samma sak, men vissa enstaka innehåller mer av de olika ämnena vilket gör de mer effektiva. Kolla innehållsförteckningen och antalet tabletter innan du slänger ut onödigt mycket pengar!
Jag kan inte ge något riktigt utlåtande eller någon recension än då det bara är några dagar sedan jag köpte produkten, men det kommer när jag börjar märka resultat!
 
Har ni ätit Silicatabletter?

» Vilka sminkborstar används till vad?

 
Ute på marknaden finns det idag massvis med olika sorters penslar och borstar till smink. Men vad är de bra för? Och behöver man verkligen en av varje?
 
Fingrar och handflator kan användas till mycket, men tänk på att det är mer hygieniskt att använda penslar och borstar!
Jag har dock tagit fram de fem borstar jag använder mest - och detta är också de enda du egentligen behöver. Självklart kan du göra mer av dina sminkningar med flera olika borstar, men för nybörjaren duger dessa:
 
 
  1. Puderborste. En ganska stor, fluffig borste med långt skaft. Grym i djurhår men fungerar absolut i syntet. Denna använder du till puder, men om det kniper kan du även använda den till rouge, bronzer och puderfoundation. Det finns dock speciella borstar till det också!
  2. Ögonskuggspensel. Kompakt, kort och något avrundad pensel med långt skaft. Används för att lägga ögonskugga eller highlight. Bra att ha flera om man gillar att experimentera med färger och inte orkar tvätta av den noga efter varje färg!
  3. Snedskuren pensel. Hårda strån, långt skaft. Används till ögonbrynsskugga och gelliner. Kräver lite teknik för eyelinern men lyckas man blir det sjukt snyggt!
  4. Blenderborste. Mjuka och fluffiga strån med tydlig avrundning. En sådan här behövs till suddning av ögonmakeup för att smälta ihop färger och highlights.
  5. Ögonbrynsborste/ögonfranskam. Två i ett! Borsta ögonbrynen till en snygg form med ena sidan, undvik mascaraklumpar med den andra.
 
Tips! Vill du köpa in borstar, men har lite ont om pengar? Budgetmärket BeautyNeeds (finns på bl.a. Coop) har grymma penslar till ett lågt pris! Även Kicks egna borstar är bra. Annars är självklart ebay ett hett tips, men det tar ett tag att få hem grejerna då!

» Vilken årstid är du? del 2

Nu är det dags för del 2 (av 2) i avsnittet "Vilken årstid är du?"! Missade du del 1 kan du läsa den [ här ].
 
Nu när du tagit reda på vilken årstid du är, är det dags att få veta vilka färger du passar i respektive inte passar i.
 


Somrar passar i mjuka, neutrala färger, liksom dämpade färger med kalla undertoner. Ljusblått, rosa, lila, lavendel, plommon och blekt gult brukar passa dem bra. Undvik intensiva, livfulla nyanser (t.ex. klarrött - speciellt om du har rödlätt hy) eftersom de oftast kommer att se för hårda ut. Jordfärger, svart och orange på kläder kommer också att ta för mycket uppmärksamhet från ansiktet. Du ser förmodligen bättre ut i silver då guld kan bli för "varmt" för dig.
 
Vintrar däremot passar i färger som är vassa, starka och tydliga. De ser bäst ut i intensiva, rika färger som svart, marinblått, rött och chockrosa. Vill man ha ljusare färger kan man bära ljusa vita eller isiga pasteller, såsom kalla blå färger, rosa och gult. Tänk alltid kallt när du väljer hårfärg, smink och kläder! Undvik jordnära toner och dämpade färger som beige, orange och guld eftersom de oftast inte kommer att göra hudfärgen rättvisa. Du passar bättre i silver än guld.
 
Våren kan bära mycket bleka, mjuka färger, såsom persika, kamelbrunt, gyllengult, gyllenbrunt och ljusblått. De ser också bra ut i elfenbensvitt, ljusgrönt, starkt rött, distinkt blått och korall. Undvik färger som är dämpade eller för mörka. Svart och vitt brukar sällan passa eftersom de är alldeles för kontrasterande. En vår passar mycket bra i guld men även silver.
 
Hösten passar i gyllenbruna toner, kryddiga och jordnära färger. Höstar kan både bära dämpade färger och varma rika färger som de man kan se i höstlöv. De passar i kamelbrunt, beige, oliv, orange, guld och mörkbrunt. De kan också se bra ut i en rik, varm grå ton. Försök att undvika svart då det är en alltför kall färg. Du passar bäst i guld men kan även bära silver.
 
Källa ]

» Frågestund!

Har du en fråga? Eller har du flera stycken till oss här på Beautyforlife? Det kan vara allt från hur man använder eyeliner, till vilka favoritfärger vi har! Skriv frågorna i kommentarerna så svarar vi i ett inlägg när vi fått tillräckligt många. Vi är inte utbildade innom skönhet men vi ska svara så gott vi kan!
Kramar från oss på Beautyforlife ♥

» Dagens makeup

 
 
 
 
Jag har använt:

Maybelline B.B.cream
Trefärgad concealer (vet tyvärr inte vilket märke!)
Wet n Wild Natural Blend Pressed Powder
H&M Blush, nyans Tawny Rose
Fate of Flower Ögonbrynspenna, nyans Brown
E.L.F. Eyelid Primer
E.L.F. 100 palette Silverglittrig ögonskugga
E.L.F. 100 palette Turkos ögonskugga
E.L.F. 100 palette Mörkgrå ögonskugga
Viva la Diva Kajalpenna
H&M Liquid Eyeliner
Ebay "Wisp" Lösögonfransar [ Länk ]
L'Oréal Paris Mega Volume Collagene 24h Mascara

» Pictorial: Eyelinervinge

 
 
 
 
 
Förlåt för delvis suddiga foton!

» Wanties: Viva la Diva

 
Det är så himla läckert med färgglada eyeliners och kajaler, men jag har varit alldeles för feg för att våga köpa och använda! Samma sak med glitterliner, men så fort jag får pengar nästa månad ska detta inhandlas, tillsammans med en läppenna!
 
Gillar ni märket Viva la Diva?

» Så rengör du dina sminkborstar

Visste ni att sminkborstar behöver lika mycket omhändertagande och omsorg som en nyfödd bebis?

Okej, kanske inte riktigt. Men nästan! Hur ofta rengör du dina borstar och penslar? Och hur? Antagligen inte tillräckligt ofta - de ska nämligen tvättas åtminstone en gång i veckan! Det gäller de penslar & borstar du använder till puderprodukter, medan foundation- och concealerborstar ska rengöras varje dag.
 
Så, handen på hjärtat, hur rena är dina sminkborstar?
 
Tänk på all smuts de samlar åt sig, både damm när de står i ett ställ i badrummet, men också oljor och sminkrester från ditt ansikte när du använder dem! Sen drar du runt alla de bakterierna i ditt ansikte vilket leder till finnar, problemhy och dåligt fästande och täckande smink.
Sluta förstöra din egen hy, och dina sminkborstar (rengör du dem regelbundet håller de mycket längre!), och inför en rutin att du en kväll i veckan ställer dig och rengör alla dina sminkborstar. Det tar max tio minuter, och det är väl både du och din makeup värda?
 
 
Doppa borsten i ett glas med fräscht, ljummet vatten. Blöt inte ner skaftet (metallen/plasten som är mellan stråna och handtaget)! Då är det risk att limmet löses upp och borsten tappar hår. Det kan också rosta på insidan av metallen - inte bra!
 
 
Häll upp en klick diskmedel (alt. borstrengöring. Schampo om du använder borstar av äkta hår!) i en torr handflata och använd borsten i mjuka cirkelrörelser för att jobba upp ett lödder. Som ni ser på bilden är det i det här stadiet som borsten kan tappa lite hår - helt normalt! Skölj sedan ur löddret tills vattnet som kommer ur borsten är klart.
Repetera om det behövs.
 
 
Ge gärna dina puder- och rougeborstar en balsambehandling! Detta är extra uppskattat om du använder djurhårsborstar. Lägg borsten på tork på en handduk eller en bit hushållspapper - ställ den inte upp i en mugg eller liknande! Då rinner vattnet ner i fästet, och limmet löses upp.
Glöm inte att forma borsten som du vill ha den innan du lägger den på tork - spretar den när den är blöt, kommer den att spreta när den är torr.
 
Syntetborstar brukar torka över en natt, medan djurhårsborstar kan ta upp till 24 timmar. Helt olika beroende på material, kvalitet, tvätt och storlek på borsten!
 
Hur ofta tvättar du dina sminkborstar och -penslar?
 

ps! Och nej, bara för att du använder mineralsmink kommer du inte undan. Bakterier kan inte gro överleva i sminket, men det kan de i borstarna.

» Vägen till en len hy

Skrubbhandskar är ett grymt bra sätt för att få silkeslen hy! Du kan köpa ett par i princip alla butiker - de på bilderna är köpta på Åhléns för knappt 40 kronor.
 
Blöt eller smörj inte huden innan du skrubbar den. Precis som håret är huden mer tålig som torr, och du kan lätt skada huden om du skrubbar den blöt.
 
 
Ta på dig handskarna, och klicka en liten mängd skrubbkräm i handflatan (annars går det bra att torrskrubba). Skrubba ordentligt i cirkelrörelser, och börja uppifrån och ner! Fotsulor först, och sist ansiktet.
 
Var försiktig i ansiktet - där är huden tunnare och känsligare, speciellt runt mun och ögon. Lätta, cirkelformade rörelser är det som gäller!
 
När skrubben är helt klar, skölj huden för att bli av med alla hudrester, och smörj sedan in dig med en mjukgörande lotion. Gör detta 1-2 ggr i veckan, inte oftare! Då hinner det inte bli någon gammal hud, och du skrubbar istället bort ny, fräsch hud. Ouch!
 
Hur ofta skrubbar ni er hud?

» Vilken årstid är du? del 1

Hur flummigt det än låter, så är årstiderna ett grymt sätt att ta reda på vilka färger man passar i - både när det gäller kläder, och när det gäller smink.
Årstiderna har ingenting att göra med när man är född på året, om man gillar snö eller stekande sol bäst, utan helt enkelt om vilka färger man naturligt har, och därmed vilka färger man passar i.
 
Låter det krångligt? Läs på lite om de olika årstiderna, och se vilken du känner igen dig mest i.
OBS! Om du färgar håret, använder färgade kontaktlinser eller är galet solbrun just nu, tänk som du är när du är "neutral".
 
Jag är en "sommar" med mitt naturligt ljusblonda (nu blå) hår och rosableka hy.
 
Sommaren har skira, lite dämpade färger. De har en sval ton med blå eller rosa underton och låg kontrast mellan hår, ögonfärg och hudton. Detta är den typiskt nordiska färgskalan med nästan genomskinlig hy och blont hår.
Ljusbrunt, askblont eller grått hår.
Blå, gröna eller blå gröna ögon.
Kända "somrar": Denise Richards, Scarlett Johansson, Paris Hilton.
 
 
När jag däremot har mörkfärgat hår blir jag mer utav en "vinter".
 
 
Vintern har mörkt hår och blek hud eller mycket mörkt hår och mörk hud. De har en kall färgskala och det är det som är dess kännetecken. Vintern har klara, starka och kontrasterande färger - med detta menas att det är stor skillnad mellan deras hårfärg, ögonfärg och hudton. Vintrar brukar passa mycket bra i goth- och hårdrockskläder. Även mörkhyade människor med svart hår och kalla undertoner hamnar under denna årstid.
Svart eller mörkbrunt hår.
Blå, bruna eller gröna ögon.
Kända vintrar: Kristin Kreuk, Carola, Cher.
 
 
Jag har även varit gyllenblond (tack vare en blekning som gick fel), och hade min hy haft en varmare underton hade jag klassats som "vår"!
 

Våren har en varm färgskala som är pigg och fräsch och passar därför också i sådana färger. Denna årstid är också vanlig i norden men "vårar" har en varmare skala än "somrar". 
Gyllenblont, gyllenbrunt eller rött hår.
Blå, blågrå, blågröna eller turkosa ögon.
Kända vårar: Lindsay Lohan, Mariah Carey, Jennifer Aniston.
 
 
 Någon "höst" har jag aldrig liknat och kommer aldrig att likna. Här är istället en välkänd och vacker "höst"!
 
Hösten har en mycket djup och varm hudton. Höstens färger kan vara både naturfärgade och mossiga men samtidigt också starka och intensiva. Nyckelorden är dock alltid "varm" och "fyllig".
Kopparrött, gyllenbrunt eller kastanjebrunt hår.
Mörkbruna, hasselnötsfärgade eller gröna ögon.
Kända höstar: Jessica Alba, Angelina Jolie och Natalie Portman (bilden).
 

Vilken årstid tillhör du?
 
Del 2 kommer upp imorgon! Då kommer det att handla om vilka färger man passar i, och vilka man bör undvika!
 

[ Källa ]

» Eyes Lips Face

 
Hej där ute i sminkvärlden! Jag tänkte tipsa om en väldigt bra sida nu, nämligen Elf! Elf står för EyeslipsFace. Det är en online shopping fylld med skönhet. Smink, borstar, nagellack osv! Genom att trycka här kommer du till elf's hemsida. 
 
Elfs linjer: Elf har 3 olika "smink-linjer", alla är i olika klasser. Essentials är den billigaste linjen och kostar runt 10-20 kr. Studio är den mer proffisga linjen, och kan bli runt 30-50 kr. Mineral är mineralsmink och priset är inte lika högt som studio, men tätt inpå.
 
Essentials: Essentials är linjen som har vita, plastiga förpackningar. Jag har själv 2 produkter ifrån essentials. Ögonskuggorna är ganska pigmenterade, läppstiftet är dock lite torrt, men pigmenterad. Man kan ta lite läppglans för att göra det mer krämigt.
 
Studio: Studio linjen ska vara den mest proffsiga linjen, med sina svarta, exklusliva förpackningar är den lite dyrare, bättre. Jag har ett bronzer från linjen, det är ett Golden bronzer, ger en solkysst shimmer i ansiktet!
 
Mineral: Mineral linjen är perfekt för nybörjare- och för proffsen! Du hör ju på ordet att det är mineral. Väldigt pigmenterade och bra produkter, tipsar!

» Få rabattkod för lösögonfransar!

 
MinBeauty.se är en sida som fokuserar på billiga lösögonfransar i hög kvalitet. Nu har BeautyForLife fått ett erbjudande om att dela ut en rabattkod till våra läsare, och självklart vill vi det!
 
Nu kan ni köpa valfritt par lösögonfransar (vår favorit hittar ni här!) och få hela 15 % rabatt! Självklart gäller erbjudandet också om ni köper flera par, det dras av 15 % av slutbeloppet. :)
 
Koden ni använder och skriver in innan ni går till kassan, är "bloggläsare". Kommentera gärna och skriv vilket par ni beställde! :)

» Nyinköpt: skrubbhandskar och ögonpennor

 
Eyeliner från Viva la Diva, 45:- på Åhléns.
Dubbel pennvässare med lock, 20:- på Åhléns.
Rosa skrubbhandskar, 38:- på Åhlens.
Vit kajalpenna från Wet 'n Wild, 39:-.
Ögonbrynspenna från Fate of Flower, 10:-.
 
 Swatches från de olika pennorna.

» Nageltips

Som många vet är nagellack inte alltid det bästa för naglarna. Här kommer några tips på vad som kan hjälpa dig att återställa naglarna!
Använd bas och topplack - Baslack ska du alltid ta före du målar naglarna, då förhindras missfärgningar m.m Topplack gör så att naglen blir glänsande, och skyddas mot eventuella skador. Finns från Depend osv.
 
Myrrolja - Myrrolja är en nagelolja som kan göra så naglen blir starkare, växer snabbare osv. Finns bla från Depend, Kicks, OPI osv.
 
Olivolja - Oliver är väldigt bra för nagelbanden, testa att massera in lite olivolja i nagelbanden så blir dem så gott som nya!
UPDATE: En söt läsare som är nagelterapeut sa att olivolja inte funkar särskilt bra. Använd nagelolja istället! :)
 
 
Hoppas ni fick lite tips, frågor? Skriv dem gärna i kommentarsfältet ♥

» Tips för färgglada hår!

 
Visst är det kul med färgstarka intensivtoningar? Tyvärr har de, precis som alla andra toningar, en förmåga att dras ur håret fruktansvärt fort. Det finns dock vissa knep för att behålla färg och glans lite längre!
 
  • Undvik att blöta ner håret. Och ska du tvätta håret; använd kallt vatten och blöt det inte längre än nödvändigt. Det känns som att hela huvudet krymper av den låga temperaturen, men vill man vara fin får man lida pin!
  • Håll undan håret ur starkt solsken. Linda en turban runt huvudet, fläta håret eller skym det på något sätt om du ska spendera en dag på stranden. Solljus bleker något oerhört!
  • Låt färgen sitta i längre än anvisat. Toningar sliter inte på håret, och du kan därför lugnt ha i färgen i flera timmar istället för den anvisade kvarten. Ju längre tid, desto djupare färg!
  • Tvätta håret sällan. Max två gånger i veckan! Torrschampo är din räddning. Och som sagt - när du tvättar, gör det fort i kallt vatten.
 
Har ni något tips för att få semi-permanent hårfärg att räcka längre?

» DIY: Rosenvatten

Rosenvatten är en av de bästa och även en av de naturligaste produkterna du kan använda till din hy. Vattnet sluter porerna (skillnad på täppa till och sluta!) vilket är bra på morgonen, då huden inte suger åt sig smuts och bakterier under dagen. Den kommer dessutom inte sluka lika mycket makeup! Rosenvatten är också uppfriskande och ger ansiktet en fin lyster vilket piggar upp trötta ansikten.
 
Dock är det onödigt att springa och köpa rosenvatten i närmaste skönhetsbutik när man kan göra det i princip gratis hemma. Det enda du behöver är just rosor och vatten!
 
 
Hacka eller riv sönder några rosenblad och lägg dem i en skål.
 
 
Koka upp vatten och häll över rosenbladen.
 
 
Låt stå över natten, sila bort rosenbladen och häll upp vattnet i en sprayflaska. Klart! Förvara i kylen, och spraya ansiktet med vattnet varje morgon och låt sjunka in innan du applicerar din makeup.
 
Brukar ni använda rosenvatten?

» Mineralsmink - vad är det?

På senaste tiden har det blivit populärt med mineralsmink och snart är det det enda som finns i alla hyllor. Men vad innebär det egentligen? Är det bättre än vanligt smink, eller är det bara något tillverkare hittat på för att tjäna extra pengar? Och är det lika krångligt som det verkar med alla olika puder och borstar?
 
Först och främst; låt oss reda ut begreppet "mineralsmink". Vad är det för något?
 
Mineralsmink är gjort av pulveriserade mineraler som finns i stenar och i naturen omkring oss, och det är därmed helt naturligt. Mica, titanoxid, järnoxid och zinkoxid är de vanligaste ingredienserna i mineralsmink, men ibland förekommer det fler. Kolla innehållsförteckningen!
 
 
Eftersom det bara innehåller naturliga ingredienser och eftersom bakterier inte kan leva i mineralsmink (hygieniskt!), håller produkterna mycket längre än vanligt smink och mineralerna låter huden andas helt och hållet. Inga tilltäppta porer här inte! Perfekt för alla med acne, psoriasis eller annan typ av känslig hy.
Man brukar också räkna med att mineralsmink innehar SPF15, och är därför idealiskt på sommaren. Varför kladda med fet solkräm i ansiktet när det finns inbyggt i ditt puder?
Det kan dock vara lite bökigt den första veckan att lära sig allt om mineralapplicering då det ska "buffas in" i huden med hjälp av speciella borstar och tekniker. En superbra guide till det hittar ni [ här ]!
 
 
Och visst, vi ska vara ärliga; mineralsmink är oftast dyrare än det behöver vara. Ofta betalar man för märket och inte produkten då det i grunden är väldigt billigt att producera mineralsmink. Finns många pyssliga hemmafixare som blandar sina egna färger och puder! Men är du inte den händige typen, eller helt enkelt bara lite lat, finns det enklare vägar att gå.
ebay till exempel finns ett startkit med mineralprodukter för endast 71.79 SEK! I det paketet får du:
  • 2 st mineralfoundations à 1,5g. Två olika toner så att du kan blanda själv!
  • 1 st mineralconcealer à 1,5g.
  • 1 st setting veil à 1,5g.
  • 1 st puderblush à 1,5 g. Passar alla hudtoner!
  • 1 st face color à 1,5g.
  • 3 st mineralögonskuggor à 1,5g.
  • 1 st liten Kabuki-borste. Perfekt att ha med i handväskan!
  • 1 st fuktgivande setting mist à 1oz. Gör så att mineralmakeupen sitter hela dagen!
  • 5 st mineralborstar. Ansiktsborste, precisionslinerpensel, 2 st ögonskuggspenslar och en ögonbrynsborste
  • Instruktionskort - för att du med sälkerhet ska veta hur du ska applicera din nya makeup!
Jag har själv beställt ett kit, så ni kan förvänta er en recension inom några veckor!
 
Klicka på bilden för att komma till produktsidan!
 

[ Källa ]

» Guldgruva för skönhetsfantaster

 
 
BeautyForLife älskar ebay! För de som inte vet är ebay en sida fylld med miljontals (bokstavligen talat) saker till salu. Det finns både riktiga märken som Chanel, Dior, Apple, men även no name-brands som passar de med lite tunnare plånbok.
De flesta varor produceras och skeppas i Hong Kong, Kina och det är alltså därför det är så billigt - inga mellanhänder eller butiker som ska ha en extra del av pengarna. Ibland kostar frakten mer än produkten, och ändå är det till grymt underpris! Och bara för att det är billigt behöver det inte betyda att det är dålig kvalité, tvärtom - vissa av grejerna är av riktiga märken och hög kvalité.
 
 
Dessa lösögonfransar säljs i tiopack för mindre än 7kr [ här ]. Med frakt, moms och tull blir det runt 14kr!
 

Man kan självklart köpa mycket annat än smink och skönhetsartiklar på ebay, det är bara att kika runt och shoppa loss!
 
www.ebay.se (allt står på svenska, men det finns få billiga grejer)
www.ebay.co.uk (den brittiska sidan, bättre än den svenska!)
www.ebay.com (rekommenderas då de har flest, och ofta billigast, produkter)
 
 
Se till att säljaren fraktar till Sverige!
Det tar ett tag att få grejerna om man skeppar från t.ex. Kina. Räkna med tre-fem veckor!
Gå in på säljarens sida, och kolla hans/hennes feedback. Hög procent med många (ca 300+) recensioner = i princip säkert köp!

» Vill ni veta mer om oss?

Nu finns det en sida där ni kan läsa mer om oss som bloggar här på BeautyForLife - vem som är ansvarig för vad, vad vi heter osv.
 
Ni kan kika in genom att klicka [ här ]!

» Inspo - Yellow

Bildkälla: funxfun.com, jag har redigerat bilden!
 
Hej! Här är en liten inspirationsbild till er som vill testa lite mer. Du kanske kan försöka göra din egna sminkning av den här? ↑
©beautyforlife

» Inspiration: Barbie

 
 
Den här sminkningen gjorde jag för några månader sen - och det syns väl ganska tydligt att jag fick inspiration från den världskända Barbiedockan? Rosa läppstift, skär, lila och cerise ögonskugga och rosiga kinder fullbordar den supersöta looken.
 
Skulle ni vilja ha en tutorial på den här sminkningen?

» Läppstiftsknep!

 
För att slippa läppstiftsmärken på tänderna ... kan du sluta dina målade läppar runt lillfingret och sedan dra ut det. Då fastnar all färg på fingret istället för på tänderna!
Vill du att läppstiftet ska hålla längre än den första drinken ... kan du diskret slicka på glaset innan du dricker. Färgen fäster då inte!
Läppstiftet sitter som berget ... om du först målar ett lager, biter av, pudrar med ett transparent puder, målar och biter av igen.
Färgen kommer att bli likadan som i tuben ... om du grundar läpparna med en dutt foundation eller concealer.
Välj rosa läppstift ... genom att titta i din egen mun. Tonen ska vara så lik den du har på ditt tandkött eller insidan av läpparna. Inte ljusare än så!
 
[ Källa ]

» Pictorial: Sotning

 
Lägg en mörk skugga utmed övre fransraden, och dra sedan ut den i ett "kattöga".
Lägg samma skugga i globlinjen - låt de två linjerna mötas längst ut.
Doppa en mjuk, rund pensel i lite av en mörkare skugga, och sudda i roterande rörelser i yttre delen av ögat. Vid globlinjen kan du använda rörelser som en vindrutetorkare. Inga skarpa kanter!
Applicera eyeliner och mascara (alternativt använd lösögonfransar för en mer dramatisk look).
Klart!
 
 

» Billiga nagellack

 
Hej! Jag tänkte tipsa om 3 nagellack, som är helt okej. Till vänster är det två nagellack från Claudia10kr st. Rätt pigmenterade för sitt pris, dem rekommenderar jag för nybörjare. Finns på bl.a. Ica.
Baslack är ett måste! Jag har mitt Depend baslack, 50 kr st. Jag tycker det är helt okej då det inte skyddar till 100 %, men nästintill! Finns bl.a. på Kicks, H&M, Ica etc.

» Vanliga frågor om hår

 
 
Trött på livlöst, torrt, skadat hår? Har du kanske färgat det för mycket, blekt det för många gånger eller helt enkelt skapats med sämre hårgener? Lugn, här får du svar på några av de vanligaste frågorna inom hår.


FRÅGA: Hur många gånger i veckan borde man tvätta håret?
SVAR: Inte mer än två gånger i veckan, om du använder ett vanligt, löddrande schampo.
Alla löddrande schampon är gjorda av starka kemikalier som faktiskt tar bort hårets naturliga lyster, fukt, glans, färg och elasticitet - så ju mer sällan du använder dem, desto bättre! Schampon skapades för att rengöra, inte stärka, hår. Varje gång du löddrar hårbottnen, rånar du ditt hår på sina naturliga essentiella oljor - och som svar ersätts de skyndsamt, vilket resulterar i en oljig eller fet hårbotten och torrt hår eftersom det aldrig hinner återhämta sig.
Icke-löddrande, rengörande balsam däremot - som de från WEN - kan du använda varje dag. Ju oftare desto bättre, till och med! De fungerar som fuktgivare.
 
 
 
FRÅGA: Är torrschampo effektivt för att hålla håret fräscht mellan tvättar?
SVAR: Ja. Torrschampo funkar absolut, var bara noga med att kolla ingredienserna.
Torrschampo är helt okej att använda, men det ger inte ditt hår några fördelar. Kolla också på innehållsförteckningen och säkerställ att produkten inte är fullproppad med alkohol eller proteiner som torkar ut ditt hår ännu mer.
 
FRÅGA: Hur ofta ska man klippa sig?
SVAR: Klipp dig så fort du får torra hårtoppar.
Klipp håret innan de kluvna topparna kommer. Så fort du har kluvna toppar kommer ditt hår att fortsätta förstöras. Dina toppar blir märkbart torra ungefär var sjätte vecka.
 
FRÅGA: Finns det något man kan göra åt torrt, fint och/eller strävt hår?
SVAR: Alla dessa tre problem kan lösas med essentiella oljor.
När du applicerar essentiella oljor i din hårbotten på kvällen och sen rengör, sköljer och omapplicerar på morgonen, stimulerar du din hårbotten till att producera friskare, tjockare och glansigare hår. Om du har strävt hår, kan oljor även lena ditt hår.
 
FRÅGA: Är dyrare märkesprodukter bättre för ditt hår än budgetalternativen?
SVAR: Inte alltid. Det är viktigare att kolla på produktens innehållsförteckning än prislapp.
Det finns en anledning till att alla schampoflaskor på hyllorna skriker ut ordet "protein" som ingrediens. Proteiner bygger upp håret och rekonstruerar det. Ju dyrare produkt, ju mer protein brukar det finnas i - bra för hårväxten, eller hur? Men om du redan har torrt och skört hår gör proteinet det ännu torrare vilket leder till ännu värre skador.
 
[ Källa ]