» Svar från frågestunden!

Kan ni visa hur man bäst fixar ögonbrynen? Absolut, men det är lättare att visa i en tutorial! Ska försöka få upp en sån idag eller imorgon. :)
 
Vad är det för skillnad på kajal, kôhl och eyeliner? Kajalpennor och kôhlpennor är i princip samma sak, fast kôhl brukar vara mjukare. Vissa föredrar, vissa kajal. Hitta din favorit! Kôhl kan vara lättare att sudda. Eyeliner finns i flytande form eller gelform - ibland kakform men det börjar bli ovanligt (kôhl och kajal är alltid pennor!) och används för att skapa skarpa linjer eller mönster, till exempel den klassiska "vingen".
 
Vart ska rouge och bronzer sitta? Först och främst: kom ihåg att rouge ska ge färg medan bronzern skapar konturer och formar. Lägg bronzern överallt där du vill ha mer "insjunkenhet". Du kan förändra ditt ansikte rejält! Vill du istället lyfta fram, lägg en highlighter!
 
Förhoppningsvis tydlig bild. Rosa = rouge, brun/beige = bronzer, vit = highlighter
 
Bronzern kommer här att få panna, kinder och käkben att se smalare ut eftersom det är markerat på sidorna (man ska ju dock sudda bättre såklart!). Även en liten grop i hakan kommer kunna antydas, och när näsryggens sidor blir mörkare kommer näsan att se smalare ut. Highlightern däremot för ögonbrynsben, kindben, näsrygg och panna att sticka ut och ge ansiktet finare proportioner. Highlightern vid amorbågen gör att läpparna ser fylligare ut!
 
Tips på skönhetsbloggar? Vår, såklart!! Länkar: [ Linda Hallberg ], [ I make you smile ], [ Linn Ahlborg ].
 
Kan man ha sotning på ögonen fast man har blont hår? Självklart! En missuppfattning många har är att sotning innebär svart, mörkt och emo - men faktiskt så är alla "suddade" sminkningar sotningar! Så absolut kan man ha det, men kanske i andra färger än svart då det kan ge ett för hårt intryck. Silver, grå eller brun kanske? Eller varför inte någon rolig färg, t.ex. lila?
 
Tre icke-svarta sotningar jag gjort.


Ellinor
28 Juli, 2013 - 17:31 / BLOGG: http://ellinorsollander.blogg.se/

jätte bra svar! :))

Svar: Kul att du tycker om dem! :)
beautyforlife.blogg.se

Nikita
29 Juli, 2013 - 01:00

Åh vad tråkigt att jag missade frågestunden!! Men jag har en fråga, hoppas ni kan svara på den ändå :)
Jo det är så att jag är den av mina vänner som är mest intresserad av smink och så så jag brukar få sminka dem när vi ska på fest osv men det känns inte särskilt hygieniskt! orkar ju inte tvätta alla penslar och grejer efter varje drag heller, och hur gör man med sminket?? skulle bli jätteglad för svar, kram <3


Kommentera inlägget här:


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?
Trackback