» Läsarfråga: Vad gör man åt frissigt hår?

 
När håret blir uttorkat (till exempel av den kalla luften på vintern) blir det lätt frissigt, torrt och yvigt. Inget drömhår direkt, och dessutom är det svårt att styla!
Så vad gör man åt det? Här kommer några tips för att både förebygga och reparera redan skadat hår.
 
  • Undvik stylingverktyg. Värme torkar ut, så låt platt- eller locktången ligga ett tag. Kör hårfönen på låg temperatur. Måste du använda värmeverktyg ha i ett bra värmeskydd.
  • Klipp håret ofta. Torrt hår är skört och delar sig lätt, därför kan det vara en bra idé att klippa topparna så fort du känner att de är torra.
  • Klor torkar ut. Simmar du i simhall så ha håret instoppat i en mössa. Vill du inte det så skölj i alla fall ur håret ordentligt med vanligt vatten både före och efter badet.
  • Inpackning. Använd en bra inpackning anpassad för torrt hår minst en gång i veckan men gärna oftare.
  • Hårserum. Hårserum är det snabbaste sättet för att få ett frissigt hår mjukt och följsamt. Serum är väldigt drygt så det brukar räcka med en klick i storlek av en ärta. Värm mellan händerna, applicera i topparna och sedan gradvis uppåt. Undvik hårbotten då det får ditt hår att se fett ut.
  • Olivolja. I nödfall kan du försöka lindra håret med lite olivolja. Använd på samma sätt som ett hårserum! Applicera i handdukstorkat hår.
 
Vad brukar du göra åt ditt frissiga hår?Kommentera inlägget här:


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?
Trackback