» Tips mot finnar!

I kampen mot finnar finns det många vapen att ta till - några enklare än de andra. 
 
Ordentlig rengöring är A och O! Tvätta ansiktet noga morgon och kväll, och använd en toner/ansiktstvätt anpassat för din hudtyp.
 
Punktbehandling finns i många olika former såsom krämer, stift och, tja, mormorsknep. Använd inte tandkräm, hur ofta du än hört att det torkar ut finnar! Det förstör bara huden ännu mer då en del av ingredienserna i tandkräm definitivt inte är gjort för finnar, utan - just det - tänder. Investera istället i en bra produkt från till exempel Vichy.
 
 
Byt örngott oftare. Varje natt gnuggar du in svett, sminkrester, olja från hy och hår och massor av annat i dina örngott - och sover i alla bakterier! Inte konstigt att finnarna gror. Byt örngott åtminstone varannan vecka (att vända på kudden ger dig extra tid) så ska du se att acnen försvinner!
 
Använd mineralsmink. I motsats till vanligt smink täpper inte mineralerna till porerna och huden kan andas under ditt smink och ändå ge täckning. Du kan betala dyra pengar för t.ex. BareMinerals, eller hitta billigare alternativ på ebay.
Är du osäker på om mineralsmink är något för dig kan du beställa ett gratis provpaket här (du betalar endast för frakten!).
 
 
Vuxenacne är en annan sak än de finnar som uppkommer i tonåren. Lider du av vuxenacne kan du antingen besöka specialister för professionell behandling, men det finns även receptfria läkemedel på Apoteket. Jag kan tyvärr inte skriva så mycket om detta eller tipsa om några produkter då jag själv inte hunnit få det under mina 16 år på jorden. Har knappt några finnar överhuvudtaget, hahah!Kommentera inlägget här:


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?
Trackback