» Mineralsmink - vad är det?

På senaste tiden har det blivit populärt med mineralsmink och snart är det det enda som finns i alla hyllor. Men vad innebär det egentligen? Är det bättre än vanligt smink, eller är det bara något tillverkare hittat på för att tjäna extra pengar? Och är det lika krångligt som det verkar med alla olika puder och borstar?
 
Först och främst; låt oss reda ut begreppet "mineralsmink". Vad är det för något?
 
Mineralsmink är gjort av pulveriserade mineraler som finns i stenar och i naturen omkring oss, och det är därmed helt naturligt. Mica, titanoxid, järnoxid och zinkoxid är de vanligaste ingredienserna i mineralsmink, men ibland förekommer det fler. Kolla innehållsförteckningen!
 
 
Eftersom det bara innehåller naturliga ingredienser och eftersom bakterier inte kan leva i mineralsmink (hygieniskt!), håller produkterna mycket längre än vanligt smink och mineralerna låter huden andas helt och hållet. Inga tilltäppta porer här inte! Perfekt för alla med acne, psoriasis eller annan typ av känslig hy.
Man brukar också räkna med att mineralsmink innehar SPF15, och är därför idealiskt på sommaren. Varför kladda med fet solkräm i ansiktet när det finns inbyggt i ditt puder?
Det kan dock vara lite bökigt den första veckan att lära sig allt om mineralapplicering då det ska "buffas in" i huden med hjälp av speciella borstar och tekniker. En superbra guide till det hittar ni [ här ]!
 
 
Och visst, vi ska vara ärliga; mineralsmink är oftast dyrare än det behöver vara. Ofta betalar man för märket och inte produkten då det i grunden är väldigt billigt att producera mineralsmink. Finns många pyssliga hemmafixare som blandar sina egna färger och puder! Men är du inte den händige typen, eller helt enkelt bara lite lat, finns det enklare vägar att gå.
ebay till exempel finns ett startkit med mineralprodukter för endast 71.79 SEK! I det paketet får du:
  • 2 st mineralfoundations à 1,5g. Två olika toner så att du kan blanda själv!
  • 1 st mineralconcealer à 1,5g.
  • 1 st setting veil à 1,5g.
  • 1 st puderblush à 1,5 g. Passar alla hudtoner!
  • 1 st face color à 1,5g.
  • 3 st mineralögonskuggor à 1,5g.
  • 1 st liten Kabuki-borste. Perfekt att ha med i handväskan!
  • 1 st fuktgivande setting mist à 1oz. Gör så att mineralmakeupen sitter hela dagen!
  • 5 st mineralborstar. Ansiktsborste, precisionslinerpensel, 2 st ögonskuggspenslar och en ögonbrynsborste
  • Instruktionskort - för att du med sälkerhet ska veta hur du ska applicera din nya makeup!
Jag har själv beställt ett kit, så ni kan förvänta er en recension inom några veckor!
 
Klicka på bilden för att komma till produktsidan!
 

[ Källa ]Kommentera inlägget här:


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?
Trackback