» Så rengör du dina sminkborstar

Visste ni att sminkborstar behöver lika mycket omhändertagande och omsorg som en nyfödd bebis?

Okej, kanske inte riktigt. Men nästan! Hur ofta rengör du dina borstar och penslar? Och hur? Antagligen inte tillräckligt ofta - de ska nämligen tvättas åtminstone en gång i veckan! Det gäller de penslar & borstar du använder till puderprodukter, medan foundation- och concealerborstar ska rengöras varje dag.
 
Så, handen på hjärtat, hur rena är dina sminkborstar?
 
Tänk på all smuts de samlar åt sig, både damm när de står i ett ställ i badrummet, men också oljor och sminkrester från ditt ansikte när du använder dem! Sen drar du runt alla de bakterierna i ditt ansikte vilket leder till finnar, problemhy och dåligt fästande och täckande smink.
Sluta förstöra din egen hy, och dina sminkborstar (rengör du dem regelbundet håller de mycket längre!), och inför en rutin att du en kväll i veckan ställer dig och rengör alla dina sminkborstar. Det tar max tio minuter, och det är väl både du och din makeup värda?
 
 
Doppa borsten i ett glas med fräscht, ljummet vatten. Blöt inte ner skaftet (metallen/plasten som är mellan stråna och handtaget)! Då är det risk att limmet löses upp och borsten tappar hår. Det kan också rosta på insidan av metallen - inte bra!
 
 
Häll upp en klick diskmedel (alt. borstrengöring. Schampo om du använder borstar av äkta hår!) i en torr handflata och använd borsten i mjuka cirkelrörelser för att jobba upp ett lödder. Som ni ser på bilden är det i det här stadiet som borsten kan tappa lite hår - helt normalt! Skölj sedan ur löddret tills vattnet som kommer ur borsten är klart.
Repetera om det behövs.
 
 
Ge gärna dina puder- och rougeborstar en balsambehandling! Detta är extra uppskattat om du använder djurhårsborstar. Lägg borsten på tork på en handduk eller en bit hushållspapper - ställ den inte upp i en mugg eller liknande! Då rinner vattnet ner i fästet, och limmet löses upp.
Glöm inte att forma borsten som du vill ha den innan du lägger den på tork - spretar den när den är blöt, kommer den att spreta när den är torr.
 
Syntetborstar brukar torka över en natt, medan djurhårsborstar kan ta upp till 24 timmar. Helt olika beroende på material, kvalitet, tvätt och storlek på borsten!
 
Hur ofta tvättar du dina sminkborstar och -penslar?
 

ps! Och nej, bara för att du använder mineralsmink kommer du inte undan. Bakterier kan inte gro överleva i sminket, men det kan de i borstarna.


katarina kozak
25 Juli, 2013 - 17:11 / BLOGG: http://nattstad.se/kattosh

Hej hej jätte fin blogg du har & sjukt bra oxå! Har tre tips på serier du kanske är intresserad av, kika gärna in o kolla :) Kramis kattosh

Lina Tsutsumi
25 Juli, 2013 - 21:31 / BLOGG: http://linatsutsumi.com

Tack för tipset än en gång! Jah tvättar borstarna rätt ofta, men inte på rätt sätt antar jag!

Svar: Det finns olika sätt, men det här är ett som definitivt funkar superbra! :)
beautyforlife.blogg.se

Ellen
29 Juli, 2013 - 18:41 / BLOGG: http://lilomilo.blogg.se

tack för tipset!


Kommentera inlägget här:


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?
Trackback